Best Rate

Boek nu hier met 5% korting.

Gebruik code:

web1798

Beste Prijs Garantie
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Groningen

Al sinds het jaar 1040 is Groningen het stedelijk middelpunt van het noorden. De stad is vermaard om haar oude centrum, wereldberoemde universiteit en culturele bedrijvigheid. Hét symbool voor de belangrijke rol van de “Metropool van het Noorden” is de Martinitoren, in de volksmond ook wel d’Olle Grieze genoemd. De kerktoren was met zijn 96,8 meter ooit het hoogste gebouw in Europa en torent nog altijd trots uit boven de Grote Markt.

Qua oppervlakte en inwonersaantal mag Groningen dan relatief klein zijn, het heeft de allure van een hoofdstad. Het compact opgebouwde centrum zorgt ervoor dat de vele bezienswaardigheden gemakkelijk te voet zijn te bereiken en de combinatie tussen een gevarieerd aanbod aan winkels, een breed scala aan culturele trekpleisters én een bruisend nachtleven maakt Groningen tot één van de leukste steden van Nederland.

Op loopafstand van Hotel de Doelen ligt één van de meest bekende bezienswaardigheden van het noorden: Het Groninger Museum. Niet alleen de internationale exposities over de meest uiteenlopende onderwerpen trekken de aandacht, ook de architectuur van het museum is het bekijken waard.

Daarnaast is er midden in het centrum van Groningen een prachtig stukje begroeiing te vinden: De Prinsentuin. Hoewel de stad vele hofjes rijk is springt deze binnenplaats uit de renaissance er tussen uit. De hagen vormen de letters ‘W’ en ‘A’ als eerbetoon aan de stadhouder Willem van Nassau en zijn vrouw Albertine.

Deze culturele hoogtepunten zijn het gehele jaar door te bezichtigen. Naast vaste bezienswaardigheden kent Groningen ook een kalender vol evenementen die bezoekers uit binnen- en buitenland trekken.

Zo is de “Metropool van het Noorden” voor even de muzikale hoofdstad van Nederland wanneer Eurosonic/Noorderslag plaatsvind. Vanuit heel Europa weten muzikanten, journalisten en fans Groningen te vinden om te kunnen genieten van internationale acts en opkomend talent.

Ook bij Noorderzon komen muziekliefhebbers aan hun trekken. Naast live optredens wordt er eveneens aandacht geschonken aan diverse andere beeldende kunsten. Het festival zorgt voor een boel gezelligheid in het Noorderplantsoen en is exemplarisch voor de culturele veelzijdigheid van Groningen.

Tijdens Bommen Berend, ook wel het Gronings Ontzet genoemd, vieren de Groningers dat zij het beleg van 1672 door de bisschop van Munster hebben doorstaan. Inmiddels is deze feestdag gevuld met een festival en een grootse vuurwerkshow.

Wanneer de jaarlijkse Bloemenmarkt landt in Groningen, stroomt de stad over van dagjesmensen met groene vingers. De markt vindt traditioneel plaats op de laatste vrijdag voor Pasen en trekt meer dan 100.000 bezoekers die zich vergapen aan het uitgebreide aanbod van bijzondere bloemen en planten.